26 de desembre del 2015

Les Magues i els seus regals

Les petites Circes necessiten regals diferents, lectures diferents. Les Magues enguany aniran carregades de lectures, tant per a elles com per a ells.
La infantesa és imaginació i aventura, somiar que tot el món està a les nostres mans i que tot és possible, Cantamapes del col·lectiu italià Wu Ming publicat a Sembra Llibres és un regal perfecte per contribuir a la seua imaginació, un atles del món que voldríem i pel que hem de lluitar, un atles geogràfic i humà, amb llocs reals i imaginats, un llibre perfecte per llegir junt amb les petites Circe a la vora del llit.

Si el Cantamapes ens fa viatjar pels llocs que voldríem que existiren, Violeta Parra, de la col·lecció "Antiprincesas" de Nadia Fink amb il·lustracions de Pitu Saa, ens fa viatjar  per Xile de la mà de la gran cantautora. Un conte per crear nous referents i deixar de banda les princeses tradicionals, un conte on se'ns explica d'una manera tendra i perfecta conceptes com art popular, desarrelament... un conte sense final feliç, tampoc trist, perquè ensenya què és la vida de les dones valentes que decideixen viure la seua vida. Violeta és un exemple més, però quin exemple! 

No hem d'anar a l'altra banda de l'oceà per trobar exemples de dones valentes, per això Tan petita i ja saps..., publicat per Andana  dins de la col·lecció "Vagó de versos", ens acosta als poemes de Maria-Mercè Marçal. Una tria acurada, on no es deixen de banda els poemes sobre la mort. Poemes que parlen en femení sobre la lluna, l'amor, la vida, la infantesa, la maternitat... l'antologia va acompanyada d'unes il·lustracions tendres i simbòliques que ajuden a comprendre els poemes.



Les Circes del món necessiten lectures que no les convertisquen en Penélopes que esperen els seus Ulisses, necessiten lectures que les facen viatjar, gaudir i estimar la vida, lectures que mostren que van haver altres Circes pel món decidides a fer grans coses. 
Us deixem enllaços on podeu trobar més informació de les lectures que us hem recomanat:



Cantamapes  

Violeta Parra, col·lecció "Antiprincesas"

Tan petita i ja saps...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada